Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ



Άμεσα μέτρα προστασίας και ανακούφισης των ανέργων και οικονομικά αδύναμων

Η κατάσταση των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, των μικροεπαγγελαμτιών και των αυτοαπασχολούμενων του Δήμου μας, μα πιο πολύ η θέση των ανέργων έχει γίνει τραγική, ειδικά μετά και την επιβολή νέων αντιλαϊκών μέτρων (ΕΝΦΙΑ, κατασχέσεις, αύξηση εισιτήριων ΟΑΣΘ, αύξηση ηλεκτρικού ρεύματος).
Χιλιάδες είναι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στην κυριολεξία για ένα κομμάτι ψωμί, έχουμε συνταξιούχους με συντάξεις πείνας και αυτοαπασχολούμενους βουτηγμένους στα χρέη και που με δυσκολία κρατάνε τις μικροεπιχειρήσεις τους σε λειτουργία.
Η φοροληστεία, τα χαράτσια, οι αυξήσεις στο ρεύμα, στη συγκοινωνία, στα καύσιμα, η εκτόξευση του κόστους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης οδηγούν χιλιάδες λαϊκές οικογένειες σε αδιέξοδο και απελπισία, μη μπορώντας να ανταποκριθούν ούτε στα βασικά έξοδα διαβίωσης.

Γι αυτό το λόγο καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Δέλτα να προχωρήσει άμεσα σε μέτρα που θα ανακουφίσουν τους ανέργους και θα δώσουν ανάσα στις οικογένειές τους:

·         Άμεση απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των ανέργων και των απλήρωτων, μείωση κατά 30% των δημοτικών τελών σε όσους αμείβονται κάτω από 600 ευρώ μηνιαίως (μισθωτοί, συνταξιούχοι) και σε οικογένειες με εισόδημα ως 25.000 ευρώ.
·         Να τηρηθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μειωμένη κατά 30% στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΔΔ και απαγόρευση διακοπής της σύνδεσης για τις παραπάνω κατηγορίες. Πάγωμα της πληρωμής των οφειλών για όσο διάστημα αδυνατούν να πληρώσουν.
·         Πάγωμα των χρεών προς το δήμο, χωρίς προσαυξήσεις για ανέργους, απλήρωτους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους
·         Κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς για τις οικογένειες με εισόδημα ως 25.000 ευρώ.

Παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Δέλτα να απαιτήσει:
·         Έκτακτη κρατική χρηματοδότηση για την Προσχολική Αγωγή, ώστε να μην μένει ούτε ένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών και πρόσληψη επαρκούς προσωπικού με πλήρη και σταθερή δουλειά
·         Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη τη διάρκεια της ανεργίας
·         Να μην κλείσουν τα Κέντρα Υγείας Χαλάστρας και Ιωνίας και να ενισχυθούν με γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, υλικά και ασθενοφόρο το Κέντρο Υγείας Χαλάστρας.
·         Δωρεάν κάρτες απεριορίστων διαδρομών για τις συγκοινωνίες της πόλης για τους ανέργους
·         Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και των υπόλοιπων φόρων που πλήττουν μισθούς και συντάξεις

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6970465088